Как да засадим иглолистно дръвче вкъщи?

Начинът на засаждане на едно дърво вкъщи е от голямо значение за по-нататъшното му развитие. Ето затова преди да се заемете с тази на пръв поглед проста задача, вижте нашите съвети: 

1. Кога?

Най-доброто време за засаждане на дърво от иглолистната флора е периода в края на лятото. Това е така, защото вечнозелените иглолистни дървета изпаряват водата през иглите даже и през зимата, по време на замръзване. И в случай, че корените на растенията не са в състояние да поемат водата от почвата, растението ще изсъхне. Затова е избран края на лятото, когато растежът им се забавя. Засадете своето дръвче между средите на месец август и месец септември. Ако есента е мокра още по-добре, тъй като влажната есен поддържа приемането на растения на ново място. Но в случай, че сезонът се окаже сух, то тогава ще е необходимо обилно да поливате засадените дръвчета.

2. Как?

Нека започнем с това, че е за предпочитане да засадите дървото бързо след неговото закупуване. Като за начало премахнете плевелите, защото биха ви създали проблеми в бъдеще. За да бъдете прецизни, покрийте дупката, в която ще бъде засадено дървото, с компостна почва. Ако нямате налична, градинският торф или добре разложен оборски торф ще свършат същата работа. Правилният растеж на по-голямата част иглолистни дървета изисква кисела почва, затова я подкиселете преди самото засаждане. За тази цел може да използвате най-обикновени подкиселяващи торове. Ако иглолистното дърво, което сте избрали за вашата градина, изисква повече влага, си струва да използвате хидрогелове. Проучете предварително дали дървото ви е влаголюбиво и ако се наложи хидрогел ( под формата на прах), който да добавите към почвата. Това не е задължително, но разликата с участието на такова вещество е осезаема! Хидрогелът ще ви спести и редовното поливане. Още една допълнителна стъпка е използването на специална микоризна ваксина за иглолистни дървета по време на засаждането. Тази ваксина гарантира красотата на дървото. Освен това благодарение на микоризата¸ вашето иглолистно растение ще се възприеме много по-бързо и ще понесе по-лесно неблагоприятни почвени условия и периоди на засушаване в бъдеще.

Надяваме се съветите ни да са полезни и да осигурят здравината и красотата на вашето иглолистно дръвче! 

Информация за контакт

  • Разсадник Велинград, местност "Сивек"
  • +359 896 300 000
  • z.zlatanov58@gmail.com
  • office@hotel-rich.com

© Copyright 2020 Gold Group Ltd - All Rights Reserved